3 manieren hoe een smartwatch jou kan helpen bij het leren!

  |   Online leren

Een smartwatch is de ideale accessoire voor een hele hoop omstandigheden. Het is een gemak om bij je te hebben wanneer je bijvoorbeeld gaat sporten, maar ook voor andere bezigheden is het horloge een fijne accessoire. Zo ook bij het studeren. Wellicht vraag je je af hoe een smartwatch nou precies bij kan dragen wanneer je aan het leren of studeren bent en dat gaan we je in deze tekst vertellen.

Waarom is een smartwatch de ideale accessoire bij het leren?

Waarom een smart horloge bij het sporten een hoop kan bijdragen is natuurlijk wel bekend. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je exact kan bijhouden hoeveel calorie├źn je gemiddeld verbruikt bij een workout, maar kan er daarnaast ook voor zorgen dat je lekker muziek kunt luisteren tijdens het sporten zonder dat je hiervoor een smartphone bij je hoeft te hebben.

Laat dat laatste nou ook een voordeel zijn van het horloge voor bij het studeren. Een smartphone kan leiden tot een hoop afleiding. Je bent muziek aan het luisteren welke je hebt opgezet op de achtergrond om je beter te kunnen concentreren, maar wanneer je wil skippen naar het volgende liedje, zie je direct ook de app van social media staan en dat is dan toch vrij aanlokkelijk om aan te klikken.

Voor je het weet ben je een halfuur aan het scrollen om te zien wat er allemaal gebeurt bij vrienden en vriendinnen. Je verspilt op dat moment kostbare tijd die je wilde besteden aan het leren of studeren. Met een smart horloge kun je ook gewoon de muziek bedienen. Je hebt dan dus geen mobiele telefoon nodig en bent ook minder snel geneigd om afgeleid te raken door de mobiele telefoon. Toch is dat zeker niet het enige voordeel.

Communiceren via de watch

Via het horloge kun je namelijk ook meldingen krijgen van berichten of telefoontjes. Wanneer iemand contact met je probeert op te nemen, kun je met de watch zien wat er verzonden wordt en of dit spoed heeft of niet. Op die manier krijg je de meldingen dus ook op je horloge en hoef je ook daarvoor niet steeds je telefoon uit je broekzak te halen.

Als laatste zit er ook nog een timer op je horloge. Studeren voor een lange tijd is leuk, maar je moet natuurlijk wel af en toe pauze houden om geconcentreerd te kunnen blijven. Het horloge kan daarbij helpen. Wanneer je een timer op je horloge zet voor een bepaalde periode kun je ook pauze houden wanneer dat nodig is. Al met al zitten er dus een hoop manieren waarop je je horloge kunt toepassen bij het leren door middel van de verschillende apps en toepassingen.