Op deze manier kun je leren wanneer jij dat wilt!

  |   LMS

Heb je wel eens gehoord van een LMS? De afkorting staat voor learning management system. In dit artikel ga ik dieper in op het learning management system. Wat is het precies? Wat kun je er mee? En waarom zou je het moeten aanschaffen voor jouw onderneming?

Al deze vragen ga ik beantwoorden in de volgende alinea’s. Het is belangrijk om te weten dat dit artikel puur informatief is, en niet is bedoeld voor het promoten van bepaalde learning management systemen. Ik hoop je dan ook op weg te helpen in jouw zoektocht naar een goed leersysteem voor jouw personeel.

Wat is een LMS en wat kun je er mee

Zoals je al kon lezen is het een leersysteem. Het is een systeem die online bereikbaar is, en gevuld kan worden met informatie en opdrachten om mensen op te leiden. In de meeste gevallen koop je alleen een kaal systeem, je moet het systeem dus zelf vullen met de informatie over jouw bedrijf.

Enorm logisch natuurlijk, ieder bedrijf is anders. Binnen het systeem kun je leerstof opdelen voor verschillende personeelsleden, zoals bijvoorbeeld managers, administratief medewerkers, en productiemedewerkers. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat voor bedrijf je hebt.

Waarom een Learning Management System aanschaffen

Je kunt jouw personeel natuurlijk op vaste tijdstippen klassikaal, of via zoom meetings opleiden. Uit onderzoek is echter gebleken dat mensen liever leren op hun eigen manier en tempo. Denk bijvoorbeeld aan de volgorde van de onderwerpen, en de tijdstippen. Sommige mensen komen bijvoorbeeld pas echt tot leven in de avond, waar andere het prettig vinden om in de ochtend hun brein open te zetten voor informatie. Met een learning management system biedt je jouw personeel een prettige manier van leren.

Belangrijke voordelen van een learning management system

  • Uniek opleidingsplatform met eigen leerstof
  • Je kunt de kennisontwikkeling van je personeel zelf monitoren
  • Personeel kan zelf bepalen, waar en wanneer ze wat willen leren
  • Je kunt gemakkelijk opleidingsplannen vastleggen
  • Het beheren van budgetten